Zaštita drva uz profesionalne premaze i boje za drvo

Zaštita drva uz profesionalne premaze i boje za drvo

Drvo se hiljadama godina koristi kao građevinski materijal, a po svojoj bogatoj povijesti u svijetu gradnje bilo je drugo nakon kamena. Ljudi su uspješno iskoristili jedinstvene karakteristike drva za izgradnju naizgled neograničene raznolikosti struktura. Ovaj izuzetno svestrani materijal obično se koristi za izgradnju kuća, skloništa i čamaca, ali se također intenzivno koristi u industriji namještaja i dekoracije.

Možda je jedna od najvećih prednosti korištenja drva kao građevinskog materijala to što je ono prirodni resurs, što ga čini lako dostupnim i ekonomski izvedivim. Osim toga, pruža dobru izolaciju od hladnoće. Drvo je obradivo i može se izrađivati ​​u svim oblicima i veličinama kako bi odgovaralo praktički bilo kojoj građevinskoj upotrebi. Drvo je također savršen primjer ekološki održivog proizvoda: biorazgradiv je i obnovljiv.

Kako izabrati pravi premaz?
Bez obzira na to odaberete li lazuru ili boju za drvo, proizvod mora udovoljavati mnogim zahtjevima:

  • prkositi ekstremnim vremenskim uvjetima,
  • ponuditi veliki izbor boja kako bi se povećao opseg mogućnosti različitog dizajna,
  • materijal mora biti ekološki neškodljiv i čuvati izvorni karakter drva
  • te naravno prije svega, proizvod bi trebao dugo štititi drvo na koje ga nanosimo

Ako vam je potrebno stručno savjetovanje prilikom odabira lakova i boja za vaše drvene površine kontaktirajte nas!

Za dekoraciju i zaštitu drveta, možete birati između tri osnovne vrste premaza: lazura, boja i lakova.

Razvijajući nove poboljšane formulacije prateći svjetske trendove, svojim premazima ukrašavamo, štitimo i naglašavamo prirodnu ljepotu drveta. Nudimo sveobuhvatne sustave zaštite drva koji obuhvaćaju preventivnu zaštitu od drvnih nametnika kao i vremenskih utjecaja.

Korištenjem različitih kombinacija proizvoda možete zaštititi drvo od neželjenih utjecaja, izbjegavajući upotrebu biocida gdje god to nije potrebno. 

Premazi za drvo moraju zadovoljiti različite želje proizvođača namještaja, arhitekata, a na koncu i krajnjih korisnika. Premazi za drvo daju zaštitu drvetu, a koriste se za interijere ili eksterijere, na vodenoj bazi ili na bazi otapala. Moraju poboljšati ljepotu esencije i zaštititi od starenja, atmosferskih utjecaja te fizičkih i kemijskih utjecaja. Sve to u cilju ekologije i zaštite okoliša.